Weer in de lucht

Na een lange internetstilte op www.loesvangemert.nl ben ik weer terug! Nee, ik was niet op een geheime missie of verdwaald in een doolhof van lesvoorbereidingen. Het was meer een kwestie van het doel even kwijt zijn wat ik wil delen. Maar nu ben ik er weer, en hoe!

Stel je voor: een klas vol nieuwe gezichten, allemaal nieuwsgierig en een beetje zenuwachtig. Zo was het afgelopen donderdag in mijn klas. De eerstejaars kwamen al een keer kennismaken op school waar ze volgend schooljaar starten aan een nieuwe opleiding. Het was bijzonder om te zien hoe dit verliep.

De komende weken neem ik jullie mee in mijn avontuur als mentor van een eerstejaarsklas. Ja, je leest het goed, ik ga me onderdompelen in de wondere wereld van het groepsproces. Van kennismakingsactiviteiten tot het positief stimuleren van het groepsproces, ik ga het allemaal onderzoeken en met jullie delen. En natuurlijk, zoals jullie van mij gewend zijn, met een praktische vertaalslag van theorie naar praktijk.

Yes we gaan op zoek

We duiken in de fasen van het groepsproces. Van de stormingfase tot aan de adjourningfase (afscheidsfase), en alles daartussenin. Hoe zorg je ervoor dat je klas niet blijft steken in de chaos van de stormingfase? Ik ga het uitzoeken en jullie voorzien van tips en tricks om het groepsproces soepel te laten verlopen. En ja, er zullen ongetwijfeld hilarische anekdotes uit de praktijk voorbij komen.

We duiken in de geheimen van een succesvol mentoraat, met onderwerpen zoals:

  • Kennismakingsactiviteiten die zelfs de meest verlegen student uit zijn schulp laten kruipen.
  • Wie is de zonnestraal en wie is de donderstraal? Maar bovenal hoe kijk je naar gedrag vanuit professioneel oogpunt?
  • De kunst van het navigeren door de stormingsfase zonder je verstand te verliezen.
  • Hoe je van je klas een hechte groep maakt die samen door dik en dun gaat.
  • En nog veel meer

De zomervakantie staat met nog een week te gaan, voor de deur en ik ben druk bezig met mijn voorbereidingen voor het mentoraat. Als mbo-docent neem ik jullie mee op mijn reis, waarin ik mijn vaardigheden aanscherp en mijn passie voor begeleiding deel.

Tot snel op loesvangemert.nl

Laat een reactie achter