Podcast inspiratie gezocht

podcasttips
Podcasts inspiratie gezocht
Er zijn steeds meer podcast om te beluisteren. In Nederland zijn het er nog relatief weinig waar je uit kunt kiezen t.o.v. Amerika. Maar het is een middel dat steeds beter gevonden wordt.
Podcasts zijn audioverhalen die je overal en altijd kunt beluisteren. Ze verschillen van elkaar in verschijningsfrequentie, lengte en vertelvorm en gaan over uiteenlopende onderwerpen. Zo kun je bijgepraat worden over wetenschap, politiek, nieuws of sport, maar zijn er ook podcasts die gaan over persoonlijke ontwikkeling of die een (non-)fictief verhaal vertellen. Het grote verschil met radio is dat een podcast niet rechtstreeks wordt uitgezonden.
Afgelopen week tijdens mijn voorjaarsvakantie luisterde ik via de Open Universiteit diverse afleveringen van Over denken.
Journalist Nynke de Jong gaat in deze podcast in gesprek met Nele Jacobs, hoogleraar Levenslooppsychologie over gelukkig ben je soms ongelukkig.
Wat maakt dat je goed kunt leren? Renate de Groot in gesprek met journalist Nynke de Jong.
Ook luister ik graag naar https://tjipcast.nl/ die diverse onderwerpen bevraagt en verkent met zijn gasten. Zo luisterde ik: https://tjipcast.nl/.../hoe-is-het-beroep-van-leerkracht.../
En af en toe NRC met diverse soorten afleveringen.
Welke podcast luister jij? Welke moet ik echt eens opzetten om van te leren, om inspiratie te krijgen? Laat het mij weten in de opmerkingen!
Wil je meer lezen kijk dan op Facebook

Laat een reactie achter