Plannen versus deadlines

Wanneer heb je toets? Ja, vrijdag - ik heb het opgeschreven in mijn agenda. Wat heb je opgeschreven? Dat ik vrijdag toets heb. Wanneer ga je leren? Wat is je planning? Ik moet even kijken wanneer ik tijd heb.

Studenten zijn bezig met deadlines maar het plannen is nog een aandachtspunt

Ergens logisch want het brein is nog in ontwikkeling. Hoe help je ze hierbij?

In dit blog deel ik twee activiteiten:

  1. het rad
  2. de tijdsindeling
plannen rad
tijdsindeling

Het rad

Ik laat ze het rad met 10 vragen invullen. Het rad heeft van binnen naar buiten een schaal van 1 op 7. Laat het rad van binnen naar buiten kleuren.

Doel van het rad is om studenten te laten inschatten hoe ze zichzelf inschatten op diverse onderdelen. Daarna bespreken we samen wat ze nog nodig hebben.

Tijdsindeling

Het is erg overzichtelijk als je studenten dit schema laat invullen. Laat ze met diverse kleuren werken zodat ze ook inzichtelijk krijgen welke kleur (lees activiteit) tijdrovend is. Doel van het werkblad is om visueel inzichtelijk te maken waar tijd naar toe gaat. 

*Extra: vaste onderdelen krijgen ze over het algemeen goed ingevuld. Laat ze ook eens inschatten hoeveel tijd ze kwijt zijn aan telefoongebruik. Vervolgens check je met studenten de geschatte tijd door op de telefoon het schermgebruik in tijd op te zoeken.

Android: instellingen - welzijn en ouderlijk toezicht

Iphone: instellingen - schermtijd

Laat een reactie achter