Mijn blog was de aanleiding voor…

Vorig jaar juli schreef ik een blog: Hoe je in 5 stappen een jaaroverzicht maakt. Wat ik toen niet wist is dat het een van mijn best gelezen blogs van 2019 zou worden. Daarnaast wist ik ook nog niet dat het blog een aanleiding zou zijn om in gesprek te komen met de Hobbit.

De hobbit? Ja wellicht heb je al eens spullen van de uitgeverij in je handen gehad. Ze zijn sinds 1981 actief als uitgever van schoolagenda’s, jaaragenda’s en allerlei soorten kalenders. Met meer dan 600.000 schoolagenda’s en bijna 1 miljoen jaarkalenders en jaaragenda’s behoort de Hobbit tot de grootste uitgevers binnen dit segment. Je kunt niet rechtstreeks bij ze kopen want ze verkopen de agenda's via bijvoorbeeld een Bruna, een bol.com etc.

Wat je misschien (niet) wist

Voorgaande jaren had ik nog wilde plannen om zelf een docentenagenda te gaan maken. Ik heb alles uitgezocht, concepten gemaakt, offertes opgevraagd en noem maar op. Op het laatste moment heb ik dat idee van tafel geveegd. De 1000-en agenda's die ik moest laten drukken om een redelijke prijs voor jou te vragen was echt een te ver van mijn bed show. Ik durfde het gewoon niet aan.

Wat ik een jaar later bedacht is dat de huidige docentenagenda die ik had een aantal dingen miste. Met het motto niet geschoten is het altijd mis stelde ik een e-mail op naar de klantenservice van de Hobbit. Een paar dagen later kreeg ik reactie. Het was een zeer vriendelijke mail van Mark. Hij gaf aan meer informatie te willen wat ik miste. Er volgde diverse e-mail uitwisselingen met mogelijke nieuwe aanvullingen in de agenda. Daarna was het stil. Tot vorige week. Ik ontving weer een vriendelijke mail van Mark:

"Hallo Loes,
Onze 'vernieuwde' docentagenda's liggen vanaf volgende week weer in de winkels, en als dank voor jouw input willen we graag een exemplaar naar je opsturen. Zou je willen aangeven welke agenda jouw voorkeur heeft? En zou je ook het adres door willen geven waar we hem heen kunnen sturen? We hopen dat je er veel plezier van gaat hebben. Met vriendelijke groet......"
Aangezien ik eerdere jaren de A-4 docentenagenda van ze had was het niet lang twijfelen voordat ik Mark een e-mail terugstuurde met mijn dank en voorkeur.

Bekijk hier een preview

Vorige week kreeg ik de agenda binnen. Hij is zo mooi en stijlvol. Bekijk de video voor een impressie. (good to know: ik heb geen aandelen 🙂

De docentenagenda van de Hobbit

De agenda's zijn er in diverse afmetingen en prijzen. Zo variëren de prijzen van 12.99 t/m 14,99

Laat een reactie achter