vrijdag, 16 november 2018 18:48

Ze gaan uitvliegen Aanbevolen

Geschreven door Mevrouw
Beoordeel dit onderdeel
(0 Stemmen)

Ze gaan uitvliegen


Binnenkort zijn de kaarten ook via bol.com te verkrijgen.

Nog geen 6 weken geleden schreef ik over het ontstaan en het waarom van de gesprekskaarten. Ik schreef: “Ik ben Loes van Gemert en ik wil graag dat wij van en met elkaar inzichten opdoen door het uitwisselen en verbinden van ideeën en opvattingen. Daar ligt een enorme verborgen schat aan dieper inzicht.


Mijn missie:

Ik wil over 5 jaar kunnen zeggen dat de gesprekskaarten een enorme impuls hebben gegeven aan de dialoog en de verbinding in het onderwijs. Met de gesprekskaarten wil ik je op een speelse manier inspireren. Ik wil je uitdagen met bijna 100 vragen. “

Inmiddels zijn de kaarten door honderden docenten besteld en krijg ik fantastische reacties. Als je een missie hebt dien je steeds stappen te zetten naar de realisatie daarvan. Niets komt namelijk zomaar aanwaaien. Zo heb ik al verschillende stappen gezet en nu maak ik weer een stap. Vanaf 21 augustus zijn de kaarten daarom ook te verkrijgen via bol.com.

Over de set:


De set!

Het is een kleurrijke set van 48 dubbelzijdige geïllustreerde gesprekskaarten die je helpen om meer zicht te krijgen op de vraag: Wie ben ik als docent?
Als docent werkzaam in het po / vo / mbo wil jij je graag blijven professionaliseren. De A-5 gesprekskaarten bevatten 100 vragen. Op de ene kant staat een vraag. Op de andere kant staat een illustratie met een dikke vette knipoog naar situaties die herkenbaar zijn voor jou als docent.

Door het spelen kun je een antwoord vinden op vragen als:
– Welke zijn mijn sterke en minder sterke kanten?
– Hoe ga je interactie met leerlingen aan?
– Welke werkvormen zijn er?
– Welke onderwijssituaties vind je uitdagend?

Er zijn talloze toepassingen van de gesprekskaarten in werk en privé. Voorbeelden daarvan zijn: bewust worden van de eigen sterke en/of minder sterke kanten, bevorderen van de uitwisseling en de verbinding van ideeën en opvattingen van lerende docenten, functioneringsgesprekken, loopbaanplanning en individuele begeleiding.

Bij de kaartenset zitten suggesties voor gebruik . De kaarten zijn individueel te gebruiken, maar ook in tweetallen of groepen.

Wil jij ook net als de honderden andere docenten die je voor gingen ook aan de slag met de kaarten? Klik hier om ze te bestellen.

Groet, Loes van Gemert

Gelezen: 3 keer Laatst gewijzigd op vrijdag, 16 november 2018 18:48

Laat een Reactie achter

Zorg ervoor dat u alle vereiste informatie invoert, aangegeven met een asterisk (*). HTML-code is niet toegestaan.

© 2018 Loes van Gemert - Lesontwerp - KvK: 67284205